loader image

Despre oameni și albine

La început, a fost mierea. Produsă de albină și culeasă de om. Sau culeasă de albină și produsă de om. De fapt, nu doar mierea, ci toate bunătățile stupului. Apoi, au fost oamenii. Oamenii-albină, apicultorii, oameni care nu doar se ocupă cu apicultura, ci trăiesc pentru și din apicultură.

Pe urmă, a fost cooperativa agricolă, care i-a adus și îi ține laolaltă pe oameni. Proiectul Bio Leader este, de fapt, un stup: un adăpost special făcut pentru albine și oameni, unde trăiesc în familii/comunități și formează faguri și depun miere. O organizație care face bine și bine face.

Cine, ce și de ce

Suntem ceea ce facem. Suntem oameni, producători, apicultori. Cinci, în prezent. Locuim și trăim la țară, în pitoreștile sate ale județului Sălaj, și ne ocupăm cu creșterea cu dragoste a albinelor și realizarea cu responsabilitate a produselor apicole.

Ce vrem să facem, sub cupola Bio Leader, este “să valorificăm oportunitatea dezvoltării lanțului scurt de aprovizionare a produselor apicole ecologice certificate sau în conversie”. Asta pe limba proiectelor cu finanțare europeană. Pe limba noastră, să facem să fie bine la toată lumea, apicultori și consumatori.

De ce? Pentru că ne pasă. Ne pasă de albine, de oameni, de bunăstarea de toate felurile: fizică, psihică și emoțională. Bunăstare la care produsele apicole își aduc contribuția.

Locul sfințește omul

Jocul albinelor de pe Valea Someșului s-a încins în județul Sălaj, aici unde am pus mână de la mână și albină lângă albină. Pentru că, așa cum spune sloganul GALVS – Grupul de Acțiune Locală Valea Someșului, împreună suntem mai puternici.

Pentru noi, veșnicia s-a născut la sat, odată cu apicultura. Mai exact, în Băbeni, Poienița, Rus, Ileanda, sate ce ne sunt nouă casă și albinelor stup. Pe această Vale, niciun munte nu este prea înalt.

Omul sfințește locul

Vida Horațiu Călin. Cozma Maria Dorina. Achim Adrian. Caba Ioan Vasile. Ei sunt producătorii apicoli. Cozma Cristian Cătălin. El este procesatorul apicol ecologic. Împreună, sunt Bio Leader. Împreună mai puternici.

Îți facem cunoștință cu toți și fiecare, și te îndemnăm să îi cunoști apreciind calitățile produselor lor.

Cozma Cristian Cătălin

Vida Horațiu Călin

Cozma Maria Doina

Achim Adrian

Caba Ioan Vasile